5 Tips för Interna Länkar – Interna Länkar för SEO [Sökmotoroptimering]

myriam jessier VHXiGXxwOQ4 unsplash

För en effektiv sida när det kommer till sökmotoroptimering finns det många faktorer för att lyckas.

Utöver bra innehåll spelar optimering en enormt viktig roll. Interna länkar är en sådan optimeringsdel som ofta förbises men som säkerställer en länkad webbplatsstruktur och en bättre rankning av ditt innehåll. I den här artikeln ger vi dig viktiga tips om hur du använder potentialen hos interna länkar för din sökmotoroptimering.

1. Använd relevanta och meningsfulla länkar

Interna länkar säkerställer så kallad länkjuice (länkstyrka) mellan sidor och skapar en god länkstruktur på din hemsida.

Det är en kombination av olika kriterier, såsom kvaliteten på bakåtlänkar eller distributionen av länkar på din egen webbplats.

I grund och botten, desto mindre en sida är länkad, desto mindre länkjuice finns det. Detta påverkar också rankningen av respektive sida. Ditt mål bör därför vara att länka viktiga eller ämnesrelevanta sidor och att placera dessa länkar på ett riktat sätt.

2. Se till att du inte använder några omdirigeringar eller länkar på 404-sidor

Det är inte ovanligt att hitta webbplatser på webben som länkar undersidor, som redan har tagits bort eller omdirigerats. Som ett resultat går värdefull länkjuice till spillo.

Därför rekommenderar vi att du regelbundet kontrollerar både interna och utgående länkar regelbundet. Se till att dessa leder någonstans, det vill säga till en 404-sida.  Justera dina länkar om det behövs.

3. Undvik att sätta flera länkar till ett och samma länkmål

I nätbutiker där produktkategorier är länkade händer det ofta att på en undersida, t.ex. en målsida, görs flera länkar till en och samma produkt.

I ett sådant fall utvärderar dock sökmotorer som Google endast den första sidan, som var länkad.

4. Inga länkar till sidor blockerade av robots.txt eller metatagg

Ett annat mycket vanligt misstag är att länka till sidor som blockeras via robots.txt eller robots metatagg.

Länkjuicen överförs som önskat, men inga rankningar kan uppnås på grund av blockeringen.

5. Optimera dina interna länkar

Att ställa in interna länkar är bara halva jobbet. Om du vill utnyttja den fulla potentialen av denna OnPage-optimering bör du också optimera de interna länkarna med hjälp av alt-attributet.

De flesta innehållshanteringssystem erbjuder vid inställning av en länk också möjligheten att definiera en så kallad länktitel.

Slutsats

Stöd ditt innehåll så gott du kan: hur viktiga interna länkar är och hur stor potential det finns är bara väldigt få webbplatsägarer medvetna om. Med det sagt är interna länkar en underanvänd och underskattad optimeringsform.

Det handlar mindre om antalet länkar och mer om deras kvalitet. På så sätt påverkar trasiga länkar på en sida även bra, relevanta länkar på denna sida. Det är därför lämpligt att regelbundet kontrollera och optimera alla länkar

Lämna ett svar

Related Posts