Komplett Guide till Webbdesign – Allt du bör Veta!

campaign creators ARW7Ic7MSAM unsplash

I denna artikel dyker vi ner i webbdesignens djup: Hur kom det till, vad gör det speciellt, hur skiljer sig digital design åt från klassisk tryckdesign.

Låt oss först titta på webbdesignens historia, förtydliga definition och terminologi och titta på arbetsbeskrivningarna i dagens webbdesign.

Allt från grunden: Webbdesignens historia

Att ta med termen historia till webbdesign verkar lite tveksamt vid första anblicken. Åtminstone när du jämför webbdesign med andra kreativa discipliner som arkitektur, mode eller produktdesign. Byggstilsepoker eller arkitektonisk design går tillbaka tusentals år. Undersökningen av vad som menas med produktdesign började under industrialiseringstiden i mitten av 1800-talet.

När det kommer till digital design, kan det vara bättre att tala om de tidiga kapitlen i webbdesignens historiebok.  Även om Internet som sådant har funnits sedan 1969 (”Arpanet”), kan vi tala om början av webbdesignhistorien, då mer privata än vetenskapliga datorer fick tillgång till Internet för första gången. Därmed tas mitten av 1990-talet som utgångspunkt för det (kommersiella) Internet och därmed för webbdesign.

Under de första 25 åren har det redan funnits ett antal designexperiment, teknikdrivna trender och webbdesignkonventioner. Följande bildgalleri innehåller några exempel på digital nostalgiker: Framstående varumärken och deras webbplatser fram till år 2010.

Hur känns det att interagera med webbplatsen? Vilka känslor väcker utseendet? Var webbplatsen övertygande? Kan webbplatsen kanske ge ett oväntat mervärde? Får webbplatsen dig att känna alls? Har det skett en varaktig ökning av varumärkeslojalitet? Alla dessa individuella och i första hand kvalitativt mätbara intryck och känslor i samband med användbarhet tillsammans gör
Användarupplevelse av.

Lämna ett svar

Related Posts